🚚 Doprava 🚚 od 1499 Kč ZDARMA ❤️. Sleva 10% na první nákup. Ke každému nákupu dárek! Kamenná prodejna: Višňová 569, Milovice.

Blog

Vítejte na blogu našeho eshopu Pets Hits, který je věnován nejen všemu, co se týče chovatelských potřeb, ale i péči o úžasné kočičky a pejsky. Naše cesta byla dlouhá a plná zajímavých zážitků, a právě tyto zkušenosti a novinky z našeho sortimentu se s vámi chceme podělit. 🐾Naše poslání je jasné: chceme vám přinášet nejen to nejnovější z našeho eshopu, ale také vám poskytnout hodnotné rady a tipy, které vycházejí z mnohaletých zkušeností v oboru chovatelských potřeb a péče o zvířátka. 🐕🐈

Moje osobní cesta chovatelstvím byla plná neuvěřitelných setkání a dobrodružství. Před lety jsem se začala věnovat péči o zvířátka, což byla zkušenost, která mi navždy změnila život. Odchovala jsem několik vrhů úžasných Sphynx koček, jejichž bezpodmínečná láska a hravost mi každodenně dělaly radost.

Nebyly to však jen kočky, které mi ukázaly, co znamená skutečná péče o zvířata. Vychovala jsem také dva Dobrmany, kteří se stali nejen věrnými společníky, ale také strážci mé rodiny. Jejich inteligence a oddanost byly pro mě každodenní inspirací. 🐾❤️

Mimo to, mé srdce otevřelo dveře i pro několik kočiček a pejsků, které jsem zachránila z útulků. Péče o ně nebyla vždy snadná, ale každý úsměv a mávnutí ocasem mi stokrát vrátilo veškerou námahu.

Vedle mé lásky k zvířatům jsem se 10 let pohybovala v oboru chovatelských potřeb s vlastním eshopem. Tato práce mi přinesla mnoho radostí, ale také výzev, které jsem musela překonat. Byla to práce, která mi dala mnohem víc, než jsem kdy očekávala, a stala se nedílnou součástí mého života.

Po pár letech pauzy, kdy jsem se věnovala jiným projektům (www.momkids.cz), jsem si uvědomila, jak moc mi práce v chovatelském oboru chybí. Bylo to jako volání srdce, kterému jsem nemohla odolat :-). A tak jsem se rozhodla vrátit. 🐕🐈✨

Tento blog je odrazem mé vášně pro chovatelství a touhy sdílet s vámi vše, co jsem se naučila. Chci, aby tento prostor byl místem, kde najdete inspiraci, radost a užitečné informace, které vám pomohou na vaší vlastní cestě s vašimi čtyřnohými přáteli.

Těším se, že společně prozkoumáme svět chovatelských potřeb, a že vám můžu předat kousek z mé dlouholeté zkušenosti. 🌟

Jak vybrat správné granule pro pejska

Když přijde na výběr těch nejkvalitnějších granulí pro naše čtyřnohé přátele, měli bychom si uvědomit, že je to rozhodnutí, které má zásadní vliv na jejich zdraví, vitalitu a celkovou pohodu. Abychom se ujistili, že našemu pejskovi poskytujeme opravdu to nejlepší, je třeba zvážit několik klíčových aspektů.

1. Složení granulí - Toto je absolutně zásadní aspekt. Je důležité, aby granule byly vyrobeny z vysoce kvalitních a přirozených ingrediencí. Vyhledávejte produkty, kde je hlavní složkou maso, a to konkrétně celé maso, nikoli jen masové vedlejší produkty.

2. Věk a velikost psa - Každý pes je jedinečný, a to nejen svou osobností, ale také svými nutričními potřebami. Mladí psi a štěňata potřebují granule s vyšším obsahem bílkovin a kalorií pro podporu jejich růstu, zatímco starší psi mohou vyžadovat granule s nižším obsahem kalorií, aby se zabránilo přibírání na váze.

3. Specifické potřeby - Někteří psi mohou mít specifické zdravotní potřeby nebo alergie, které je třeba zohlednit. Pokud váš pes trpí alergiemi, hledejte hypoalergenní granule, které eliminují běžné alergeny, jako jsou kuřecí maso, obiloviny a sója.

4. Certifikace a hodnocení - Podívejte se na recenze a hodnocení granulí od jiných majitelů psů a odborníků v oboru. Certifikace od renomovaných organizací může také sloužit jako další záruka kvality.

5. Přírodní konzervanty - Vyhněte se granulím, které obsahují umělé konzervanty a barviva. Místo toho hledejte produkty, které používají přírodní konzervanty, jako je vitamin E (tocopherol).

6. Obsah vlákniny - Vláknina je důležitá pro správnou funkci trávicího systému psa. Ujistěte se, že granule obsahují dostatečné množství vlákniny, což podporuje zdravé trávení.

7. Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny - Tyto esenciální mastné kyseliny jsou nezbytné pro zdravou kůži, srst a celkové zdraví. Zkontrolujte, zda jsou součástí složení granulí.

8. Minerály a vitamíny - Kvalitní granule by měly obsahovat vyvážené množství esenciálních minerálů a vitamínů, které podporují zdravý imunitní systém a celkové zdraví psa.

9. Zdroj bílkovin - Kvalita a typ bílkovin v granulích jsou klíčové. Preferujte produkty, které uvádějí konkrétní zdroj bílkovin, jako je losos, hovězí nebo kachna, místo obecných termínů jako "masové produkty".

10. Cena vs. kvalita - I když vyšší cena často koresponduje s vyšší kvalitou, není to pravidlo. Hledejte nejlepší poměr cena-výkon, ale nezapomínejte, že investice do kvalitních granulí se může dlouhodobě vyplatit ve zdraví vašeho psa.

Výběr správných granulí pro vašeho pejska může být zpočátku zdánlivě složitý, ale věřte, že čas a úsilí věnované tomuto rozhodnutí se mnohonásobně vrátí ve formě zdraví, štěstí a dlouhověkosti vašeho čtyřnohého kamaráda. 🐶💖

Složení granulí, na co si dát pozor?

Když se zaměříme na složení granulí, otevře se nám téma, které je pro zdraví našich čtyřnohých přátel absolutně zásadní! Není to jen otázka výběru mezi různými značkami či chutěmi. Je to rozhodnutí, které by mělo být pečlivě zváženo s ohledem na to, co je opravdu nejlepší pro naše domácí mazlíčky. 💡

1) BEZ CHEMIE: V první řadě je důležité pochopit, že granule by měly být vyrobeny z vysoce kvalitních a přirozených ingrediencí. To znamená, že bychom měli vyhledávat produkty, které jsou sestaveny z čistých a neupravených surovin, bez přidaných chemických látek nebo umělých konzervantů. Přírodní složky jsou pro naše domácí mazlíčky snáze stravitelné a zajišťují jim všechny potřebné živiny pro zdravý život. 🌱

2) MASO: Dále, když se podíváme na konkrétní složky, stojí za to zaměřit se na maso jako hlavní ingredienci. A ne jen jakékoli maso, ale celé kusy masa. V mnoha granulích se totiž můžeme setkat s tím, že jsou jako zdroj bílkovin použity masové vedlejší produkty, což může znamenat cokoli od kůží až po kosti. Tyto vedlejší produkty nejsou pro naše miláčky optimálním zdrojem živin. 🥩

3) POŘADÍ SLOŽENÍ KRMIV a OBSAH: Naopak, granule, které obsahují celé kusy masa, poskytují vyšší kvalitu bílkovin a jsou bohatší na esenciální živiny. Maso by mělo být vždy uvedeno jako první na seznamu ingrediencí, což je znakem, že tvoří významnou část krmiva. Vysoce kvalitní maso znamená, že naši čtyřnozí přátelé dostávají to nejlepší, co může jejich strava nabídnout. Ale to samozřejmě nestačí! Obsah masa musí být v krmivech co nejvyšší. Pokud krmivo obsahuje 4-10% masa, pak to pro vašeho pejska nebo kočičku (která je navíc plně masožravá, narozdíl od psa) nebude to správné výživné krmivo. 🐾

Shrnutí tohoto důkladného pohledu na složení granulí tedy je, že jako zodpovědní majitelé bychom měli věnovat zvláštní pozornost tomu, co našim mazlíčkům podáváme. Vyhledávání produktů s celým masem jako hlavní složkou a s důrazem na přirozené ingredience nám umožní udržet naše domácí mazlíčky zdravé, šťastné a plné energie na mnoho let. 🌟

Věk a velikost psa při výběru granulí

Výběr správného typu granulí pro naše čtyřnohé přátele je zásadní součástí péče o ně, která může výrazně ovlivnit jejich zdraví a celkovou spokojenost. Každý pes, bez ohledu na to, jestli je to malý rošťák či vážený senior, má své jedinečné nutriční potřeby, které se liší nejen podle věku, ale i velikosti a úrovně aktivity.

🐕💭Mladí psi a štěňata jsou v první řadě synonymem pro energii a neustálý pohyb. Tato životní etapa je klíčová pro jejich vývoj a růst, a proto je nesmírně důležité, aby jejich strava byla bohatá na bílkoviny a kalorie. Tyto živiny jsou stavebními kameny pro silné kosti, svaly a podporují správný vývoj celého organismu. Když vybíráme granule pro štěňata, měli bychom hledat ty, které jsou speciálně formulovány pro podporu růstu, a zároveň zajišťují, že malý objevitel dostane vše potřebné pro zdravý start do života.

🐾🍼Dospělí psi mají oproti štěňatům stabilnější nutriční potřeby, avšak i zde je třeba klást důraz na kvalitu a vyváženost stravy. Jejich jídelníček by měl být bohatý na kvalitní bílkoviny, které podporují udržení svalové hmoty, a dostatek vlákniny pro správnou funkci trávicího systému. Zároveň je nutné sledovat celkový příjem kalorií, aby se předešlo možnému přibírání na váze, které může vést k řadě zdravotních komplikací. Aktivní psi, kteří tráví hodně času pohybem, vyžadují více energie a proto by jejich strava měla odrážet tuto potřebu.

🏃‍♂️🥩Starší psi vyžadují zase trochu jiný přístup. S věkem se jejich metabolismus zpomaluje, což znamená, že potřebují méně kalorií, aby se vyhnuli zbytečnému přibírání na váze. Je důležité hledat granule, které jsou speciálně formulovány pro potřeby seniorů, často s nižším obsahem tuku a zvýšeným množstvím vlákniny. Navíc je třeba brát v potaz i možné zdravotní problémy, jako jsou kloubní onemocnění, a vybírat stravu, která podporuje zdraví kloubů a celkovou vitalitu.

🐕‍🦺🍂Ať už máte doma malé štěně, dospělého psa, nebo seniora, je klíčové brát v potaz individuální potřeby vašeho psího kamaráda. Nezapomínejte, že kromě věku a velikosti hraje významnou roli i úroveň aktivity a zdravotní stav. Výběr správné stravy je investicí do zdraví a štěstí vašeho psa, která se vám mnohonásobně vrátí v podobě jeho radosti a vitality. 🌟🐶

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem