🚚 Doprava 🚚 od 1499 Kč ZDARMA ❤️. Sleva 10% na první nákup. Ke každému nákupu dárek! Kamenná prodejna: Višňová 569, Milovice.

Věk a velikost psa při výběru granulí

Výběr správného typu granulí pro naše čtyřnohé přátele je zásadní součástí péče o ně, která může výrazně ovlivnit jejich zdraví a celkovou spokojenost. Každý pes, bez ohledu na to, jestli je to malý rošťák či vážený senior, má své jedinečné nutriční potřeby, které se liší nejen podle věku, ale i velikosti a úrovně aktivity.

🐕💭Mladí psi a štěňata jsou v první řadě synonymem pro energii a neustálý pohyb. Tato životní etapa je klíčová pro jejich vývoj a růst, a proto je nesmírně důležité, aby jejich strava byla bohatá na bílkoviny a kalorie. Tyto živiny jsou stavebními kameny pro silné kosti, svaly a podporují správný vývoj celého organismu. Když vybíráme granule pro štěňata, měli bychom hledat ty, které jsou speciálně formulovány pro podporu růstu, a zároveň zajišťují, že malý objevitel dostane vše potřebné pro zdravý start do života.

🐾🍼Dospělí psi mají oproti štěňatům stabilnější nutriční potřeby, avšak i zde je třeba klást důraz na kvalitu a vyváženost stravy. Jejich jídelníček by měl být bohatý na kvalitní bílkoviny, které podporují udržení svalové hmoty, a dostatek vlákniny pro správnou funkci trávicího systému. Zároveň je nutné sledovat celkový příjem kalorií, aby se předešlo možnému přibírání na váze, které může vést k řadě zdravotních komplikací. Aktivní psi, kteří tráví hodně času pohybem, vyžadují více energie a proto by jejich strava měla odrážet tuto potřebu.

🏃‍♂️🥩Starší psi vyžadují zase trochu jiný přístup. S věkem se jejich metabolismus zpomaluje, což znamená, že potřebují méně kalorií, aby se vyhnuli zbytečnému přibírání na váze. Je důležité hledat granule, které jsou speciálně formulovány pro potřeby seniorů, často s nižším obsahem tuku a zvýšeným množstvím vlákniny. Navíc je třeba brát v potaz i možné zdravotní problémy, jako jsou kloubní onemocnění, a vybírat stravu, která podporuje zdraví kloubů a celkovou vitalitu.

🐕‍🦺🍂Ať už máte doma malé štěně, dospělého psa, nebo seniora, je klíčové brát v potaz individuální potřeby vašeho psího kamaráda. Nezapomínejte, že kromě věku a velikosti hraje významnou roli i úroveň aktivity a zdravotní stav. Výběr správné stravy je investicí do zdraví a štěstí vašeho psa, která se vám mnohonásobně vrátí v podobě jeho radosti a vitality. 🌟🐶